top of page

Het verhaal achter de gevlochten armbanden

Veruit het meest populaire product in mijn webshop is toch wel de gevlochten armband. Je hebt ze waarschijnlijk in reclames op Facebook en Instagram al vaak voorbij zien komen. Dat zijn nu juist de armbanden die je niet in mijn webshop terug gaat vinden. Hieronder vertel ik waarom.


Eerste gevlochten armband van Blends of Nature

Op een dag werd ik door een klant benaderd. Ze had een mooie armband gezien en vroeg of ik aan de hand van een foto een soortgelijke armband kon maken. Op dat moment ben ik me eerst zelf wat gaan verdiepen in de herkomst van deze armbanden.


Op het internet worden deze armbanden dikwijls "woven bracelets" genoemd. De term gevlochten armband heb ik er zelf aan gegeven. Het viel mij vrijwel direct op dat ik vaak exact dezelfde foto's tegenkwam op verschillende sites. Meer nog, die zelfde foto's vond ik ook al snel terug op de site van Ome Ali...Deze armbanden worden dus verkocht door dropshipping bedrijven. Na een klein beetje opzoekwerk werd mij al snel duidelijk dat identieke armbanden voor enkele euro's kunnen worden gekocht bij Ome Ali, terwijl ze in Nederland en België vaak 8 keer zo duur worden verkocht. Ok, dat dus tot daaraan toe (dat is nu eenmaal het principe van dropshipping), maar helaas zijn het heel vaak geen echte edelstenen die in deze armbanden zijn verwerkt, terwijl dit wel zo wordt geadverteerd. Daar gaat mijn hart dus wel van bloeden...Hierdoor voelde ik mij des te meer gedreven om te laten zien dat dit anders kan. Eerst heb ik talloze foto's bekeken om erachter te komen hoe de armbanden in elkaar staken en vervolgens heb ik mijn eigen techniek ontwikkeld. Ik ga voor mijn sieraden tot het uiterste om kralen van een zeer goede kwaliteit te vinden, dus geen geverfde exemplaren.In de webshop staat inmiddels een aardige collectie die door mij werd ontworpen, maar na verloop van tijd kreeg ik steeds vaker de vraag van klanten of het ook mogelijk was om een armband te maken met door hen zelf uitgekozen stenen. Ook hiervoor werd inmiddels een tool aan de webshop toegevoegd, waarbij de klant zelf de mogelijkheid heeft om een armband volledig naar wens samen te stellen. Vooral personen met een polsomtrek die buiten de standaard maten valt, vinden steeds vaker de weg naar de webshop, aangezien de armbanden van de dropshipping bedrijven zelden op maat kunnen worden gemaakt.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page